O NAS

Ansambel Maj sicer deluje od leta 2006, vendar je prišlo v tem času do nekaj kadrovskih sprememb. Sedež ansambla je v Logatcu, čeprav izhajamo člani iz različnih koncev Slovenije. Vodja ansambla in pevec Andrej Logar je iz Logatca, pevka Jana Benčina prihaja s Cola nad Ajdovščino, harmonikar Štefan Arh, ki je v ansamblu od decembra 2013, je doma iz Preddvora, basist Zdravko Blažič iz Valburge pri Smledniku, kitarist Suvad Bečić pa živi v Ljubljani. Tako lahko rečemo, da smo primorsko-notranjsko-gorenjsko-osrednjeslovenska naveza. :)

Ime ansambla je nastalo po naključju. Ansambel je imel svoj prvi nastop ravno v mesecu maju in ker še nismo imeli imena, smo sklenili, da se bomo imenovali kar ansambel Maj. Ker je maj tudi mesec ljubezni, smo to ime obdržali do danes.

Radi se udeležujemo narodnozabavnih festivalov in tako smo se predstavili že na festivalu v Dolenjskih Toplicah, na Cvičkovem festivalu v Gadovi Peči, na festivalu narečnih viž v Zgoniku, na festivalu Marija Reka ter seveda na Števerjanskem festivalu. Nastopamo na veselicah, dobrodelnih koncertih, porokah, drugih praznovanjih, radi pa se odzovemo tudi na povabilo v radijske in televizijske oddaje. Veseli smo bili nastopa v oddaji Na zdravje! na RTV Slovenija, kjer smo se predstavili v natečaju Razglednica Slovenije za razglednico Ljubljane s pesmijo Ljubljanski grad.

Sodelujemo s tekstopisci Matjažem Vrhom, Bernardom Miklavcem, Matejem Kocjančičem, za narečno skladbo pa je besedilo prispeval Silvan Praček - Max. Glasbo za nekaj posnetih skladb sta napisala Igor Podpečan in Peter Fink, največkrat pa smo tako besedilo kot tudi glasbo ustvarili kar člani sami.

V sodelovanju z ekipo TV Veseljak smo posneli že nekaj spotov, enega pa smo posneli v lastni režiji z mladim nadebudnim snemalcem Vidom Planincem.

V prihodnje načrtujemo snemanje novih skladb, videospotov in seveda igranje ob najrazličnejših priložnostih ter razveseljevanje poslušalcev po vsej Sloveniji.